Mengenai Destinasi Gopeng Glamping Park Malaysia termasuk Harga, Penginapan, dan Laluan

Investigasi kemewahan dan perjalanan

Gopeng Glamping Park ialah lokasi popular untuk lawatan ringkas dan percutian yang menyeronokkan. Syurga kemping ini berada dalam jarak yang baik dari Ipoh dan Kuala Lumpur. Ia menawarkan banyak aktiviti yang menarik yang pasti akan menarik anda untuk kembali.

Kemping bertaraf tinggi semakin popular di Malaysia.

Gopeng Glamping Park adalah unik di Malaysia kerana pendekatan berasaskan aktiviti sambil memenuhi permintaan yang meningkat untuk kemping dan glamping di pusat bandar. Walaupun ia tidak begitu mewah seperti pilihan lain, seperti Tiarasa Escapes, ia mempunyai banyak aktiviti yang menarik dan pengalaman “hotel dalam tenda” yang biasa. Walaupun dengan susunan yang agak asas, kampus ini menawarkan penghawa dingin, tenda yang luas, dan kawasan luar yang hangat.

Pertemuan kebetulan dalam dunia semula jadi

Taman ini sesuai untuk keluarga yang mengembara kerana ia terletak di tepi sungai dan mempunyai taman bermain, kawasan terbuka dan persekitaran semula jadi. Tenda yang lebih besar menyediakan banyak ruang berdiri kerana penginapan wigwam, tetapi ia tidak digalakkan untuk generasi yang lebih tua. Pencinta alam bebas boleh menikmati pelbagai aktiviti, termasuk sewa basikal, trampoline, menembak, karaoke, dan permainan papan klasik.

Rasa klasik dan tempat tinggal yang selesa

Makanan bergaya buffet di lokasi, yang menawarkan makanan dari pelbagai gaya Barat, Timur dan Malaysia, membentuk sebahagian besar nilai. Antara faedah termasuk perjalanan cepat 30 minit ke Ipoh, pelbagai aktiviti di dalam dan di luar, dan harga berpatutan. Namun, kelemahan untuk generasi yang lebih tua ialah tenda kembar terhad dan masa perjalanan yang lebih lama dari Kuala Lumpur.

Kedua-dua keinginan untuk petualangan dan status halal

Gopeng Glamping Park melarang sepenuhnya alkohol dan produk babi di tanahnya kerana ia diiktiraf sebagai halal. Walau apa pun halangan ini, daya tarik hujung minggu pengembaraan yang mengasyikkan menang.

Pelbagai pengalaman di dalam dan di luar

Hiburan yang menakjubkan di lokasi

Daripada pelbagai aktiviti yang disediakan di lokasi, dua daripada banyaknya ialah trampolin dan karaoke. Tampilan api malam yang menawan adalah ciri khas yang menambah kegembiraan yang tidak dijangka kepada program hujung minggu. Di luar lokasi terdapat pelbagai aktiviti, termasuk paintball, rafting air putih, menunggang ATV dan trek matahari terbenam. Perkhidmatan shuttle percuma membolehkan kanak-kanak menikmati perjalanan pengangkutan yang unik.

Pengalaman yang dipenuhi dengan semangat

Air terjun Ulu Geruntum adalah perjalanan yang penuh dengan adrenalin dan penuh risiko. Jaminan keselamatan adalah penting, dan harga RM90 setiap orang sangat berbaloi kerana ia membolehkan anda turun di bawah air terjun berulang kali.

Selam: Mengkaji Gua Tempurung Cave

Satu lagi tarikan ialah Gua Tempurung, yang membolehkan anda menyelidik ke dalam gua terbesar di Malaysia. Perjalanan yang mencabar dari segi fizikal dan mental ini menawarkan pengalaman gua yang tidak dapat dilupakan selama tiga jam untuk RM55 setiap orang. Perjalanan ini dilengkapi dengan panduan yang menyenangkan, mesra dan langkah keselamatan.

Tetapan yang mudah digunakan dan proses tempahan yang mudah

Gopeng Glamping Park terletak berdekatan dengan Ipoh dan hanya 30 minit jauhnya. Ia terletak di antara bukit, sungai, gua, dan hutan. Menggunakan Waze, Google Maps, dan tempat letak kereta percuma menjadikan perjalanan lebih mudah. Lokasi, Lot 10846, Jalan Besar Kampung, Chulek, 31600 Gopeng Perak, dan maklumat hubungan, 05 351 0248 atau 013 240 8857, memudahkan anda membuat tempahan untuk percutian seterusnya.

Leave a Comment